Afgelopen week was ik bij de klassenavond van mijn zoon van 9 jaar.  Dan realiseer je je weer hoe snel het leven gaat.

Afgelopen week was ik bij de klassenavond van mijn zoon van 9 jaar. Dan realiseer je je weer hoe snel het leven gaat. Gisteren waren de headlines op diverse MSN's:

Pensioenfondsen luiden noodklok: 'Alle seinen staan op dieprood'

De financiële situatie ziet er goed uit, volgens de politici, de economie draait als een tierelier. de huizenprijzen stijgen nog steeds maar toch moeten de mensen met een pensioen oppassen en gaan hun geld verliezen. 8 procent binnenkort. Hoe kan dit. Welnu pensioenfondsen mogen niet in goud beleggen. Daar heeft de DNB voor gezorgd.

U moet nu zelf voor uw pensioen gaan zorgen. Als u een een fors bedrag op de spaarrekening heeft staan wordt dat elke dag minder waard, inflatie, belasting en in sommige gevallen al negatieve rente.

U moet dus het heft in eigen hand nemen, want vadertje staat, de pensioenfondsen en de banken doen het niet meer voor u. Wat zijn dan wel de mogelijkheden. Dat ga ik samen met u bedenken.

We gaan het hebben over goud, zilver en onroerend goed. En de bedreigingen die in Europa op de loer liggen. Vroeger schreef ik veel en blogde er op los. 

 

Als u goud koopt moet u daar zelf onderzoek naar doen waar u dat doet en met wie u dat doet. Even een voorbeeld van 2017.

 

De typische methode die wereldwijd wordt gebruikt door oplichters, fraudeurs en mountebanks (Charlatan) is om een wolfraamsbaar of  munt met goud te coaten, de juiste markeringen toe te voegen en - voila! - het is vrijwel niet van echt te onderscheiden. Coaten doe je met echt goud natuurlijk.

Er is zelfs het verhaal van vals goud in de kluizen van de Royal Bank of Canada in november 2017. Nogmaals, de "gouden" baar en de verpakking waren gemarkeerd met het insigne van de Royal Canadian Mint (RCM).

 

De RCM was ontsteld en noemde de nep eenmalig: "Namaak van Royal Canadian Mint-producten is uiterst zeldzaam en dit is een op zichzelf staand geval," zei de bank destijds.

Echt waar? U kunt een “Canadian Gold Bar 1 OZ. .9999 Premium Gold 'met het stempel van de RCM vinden op de website Wish.com. De kosten? Dertien dollar of zo plus verzendkosten naar Nederland zullen die wel hoger zijn dan de waarde van het aangekochte product. U kunt ze ook van Credit Suise kopen. 

 

https://www.wish.com/search/Gold%20Bar

 

Namaak is makkelijk gezien wolfraam bijna hetzelfde weegt als goud: 19.250 gram per kubieke centimeter versus 19.284 gram per kubieke centimeter.

"Er zijn manieren om deze vervalsingen te detecteren met zeer precieze schalen, of in de baar boren zodat je tot de kern komt van de baar, magnetische schalen, een‘ ping ’test (te oordelen naar het geluid) en andere methoden". Het nadeel is echter dat goud in het proces kan worden beschadigd, waardoor de doorverkoopwaarde wordt verlaagd, je koopt namelijk een gecertificeerde baar die onbeschadigd moet zijn en liefst gesealed in de originele verpakking. Zaak is het dan ook om alleen met betrouwbare leveranciers in zee te gaan. Daar zijn er een paar van in Nederland. Volgende keer meer hierover.


Uitgelicht

Geld lenen voor ondernemers