Goud kopen, alle centrale banken doen het zo een beetje maar ze adviseren al jaren dat goud geen waarde meer heeft voor beleggers, een relequui uit het verleden is en vooral vergeten moet worden.

Pensioenfondsen die in goud wilden of al zaten werden afgemaakt en moesten onder dwang van de DNB hun goud verkopen. Als dat niet was gebeurd hadden ze nu niet hoeven te korten.

Zie dit artikel van Marketupdate.

De DNB is niet de enige centrale bank die bezig is met het opkopen van goud. Volgens Bloomberg is er op de achtergrond een gold rush gaande onder centrale banken. Sinds 2009 is de totale goudreserve van landen met 14% gestegen.

Nederland staat in de top 10 van landen met het meeste goud in reserve. Het ging in april 2019 om 612.5 ton aan goud. Als het aan de DNB ligt wordt deze voorraad nog verder uitgebreid. Maar ik denk stiekem dat we op nummer 1 staan want als je het bekijkt per hoofd van de bevoling staat Nederland volgens mij echt wel in de top 3 (15-10-2019)

Op nummer 1 staat volgens Bloomberg, de Verenigde Staten met 8.133 ton aan goud. De Duitsers staan tweede: de Duitse centrale bank heeft 3.300 ton aan goud in de kluis.

Volgens dit persbericht geeft de DNB zelf aan dat goud goed is voor u. Wat echter niet goed is om het goud in de V.S. te bewaren. Tenminste je kunt er niet makkelijk bij, dus misschien is het een idee om het goud wat in de V.S. ligt ook naar Nederland te halen. Veilig thuis.

De financiële crisis komt dat is een wetmatigheid. Ik denk zelf binnen 36 maanden, dat is een aanname maar dat het eens een keer weer fout gaat staat vast. Het kan zo erg zijn dat het hele financiële systeem instort, waar de DNB op doelt. Als je goud hebt gaat het niet mis tenzij de overheid het rooft van de particulier. Dus veilig opbergen en niet thuis in de kluis, want het risico dat de brave ambtenaren opdrachten blijven uitvoeren is levensgroot aanwezig. Er is sinds 1940 niet veel veranderd. In de vorige financiële crisis 2007 / 2012 daalde de waarde van goud maar de vraag is of dat werd gemanipuleerd. Ik denk van wel. Bitcoin en andere crypto's zijn natuurlijk een mooi alternatief alleen dan zult u wel over stroom moeten beschikken. Zonder stroom heeft u niets. Bij een echte crisis is het best mogelijk dat de stroom voor langere tijd uitvalt. Dus als u de crypto op een harde portefeuille/wallet neerzet komt het denk ik wel goed. Online is een groter risico.

Op dit moment hobbelt Goud tussen de 42000 en 45000 euro per kilo. De Chinezen en Russen blijven goud kopen of de koers omhoog of omlaag gaat, het doet er niet toe. Daar hebben ze goede redenen voor, het zijn geen dome mensen. Nu heeft de DNB zich ook uitgesproken voor goud in geval van nood. Maar wat heeft u als burger daar aan op termijn aan heeft. Dat weten we niet dus misschien wordt het tijd zelf wat fysiek goud en zilver te kopen.

Op de website alles over crypto stond de volgende alinea;

"Kentering

Dat de tweet zoveel aandacht heeft gekregen is kenmerkend van een kentering in het gedachtegoed rond fiat valuta. Als een fiat valuta gebaseerd is op een vertrouwens-overeenkomst waarom zou goud dan een beter alternatief zijn als het vertrouwen in fiat valuta is kwijtgeraakt? Is de waarde van goud ook niet gebaseerd op een vertrouwens-overeenkomst dat we goud allemaal mooi en glimmend vinden?"

Goud kan gekoppeld worden zoals dat tot 1971 het geval was. Nixon had meer geld nodig voor de Vietnam oorlog en moest de goudstandaard los koppelen. Wanneer je dus fiat currency gaat koppelen met goud wordt de hoeveelheid geld die je kunt uitgeven gelimiteerd. Nu kun je oneindig veel erbij verzinnen, drukken, creëren of welk woord uw voorkeur heeft. Goud geeft een echte dekking. Crypto ook alleen is daar de voorwaarde dat het ook als betaalmiddel geaccepteerd moet worden en dat er stroom is. Voor goud heb je geen stroom nodig en voor zilver ook niet. Denk er maar over na je hebt 45.000 euro aan tegenwaarde in plaatjes goud van 5 gram, je geeft 5 gram aan een verkoper en je krijgt je product. Als je nu met je crypto wallet staat weet ik niet of de verkoper een crypto muntje wilt hebben zeker niet als hij niet bij zijn coinbase of ander platform kan komen.


Uitgelicht

Olieprijzen in de min. En nu?